Moniosaava B-vitamiini, niasiiniamidi

Niasiiniamidi, eli B3-vitamiini on yksi yleisimmistä ihonhoidon aktiiviaineista. Niasiiniamidia löytyy etenkin korealaisesta kosmetiikasta lähes joka tuotteesta. Niasiiniamidin yleisyydelle on muutamakin syy ja käymme tässä läpi ne kaikki.

Niasiiniamidi on erittäin hyvin siedetty ainesosa. Niasiiniamidi ei usein aiheuta ihoärsytystä eikä sille olla usein herkkiä. Niasiiniamidi ei myöskään herkistä auringolle, ja on kaikkiaan erittäin hellävarainen ominaisuuksiltaan, joten sitä voi käyttää kaiken ikäiset aamuin illoin. Niasiiniamidi toimii myös hyvin muiden ainesosien kanssa koostumuksissa, joten sitä on helppo lisätä useisiin eri tuotteisiin.

Niasiiniamidin ihohyödyt

Kuitenkin merkittävin syy niasiiniamidin yleiselle käytölle ja miksi sitä löytyy myös useasta Smuuti Skinin tuotteesta on, että sillä on useita tutkittuja hyötyjä eri iho-ongelmiin. Tunnetuin niasiiniamidin hyöty on ihon kirkastaminen, jossa niasiiniamidi on C-vitamiinia hellävaraisempi, mutta lähes yhtä tehokas. Niasiiniamidi estää ylimääräisen melaniinin siirtymistä ihosoluihin, mikä estää pigmenttiläiskien muodostumista ja nopeuttaa niiden häivyttymistä.

Niasiiniamidi vähentää myös ylimääräistä öljyntuotantoa iholla, mikä auttaa ihohuokosten näkyvyyden häivyttämisessä sekä epäpuhtauksien hoidossa iholla. Niasiiniamidi ei kuitenkaan kuivata ihoa, jolloin se sopii myös herkälle iholle epäpuhtauksien hoitoon tai kuivalle iholle muiden hyötyjen puolesta.

Niasiiniamidi on antioksidanttinen, eli suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit, kuten ilmansaasteet, UV ja jopa happi tuhoavat ihosoluja aiheuttaen pigmentaatiota, juonteita, epäpuhtauksia sekä kuivuutta iholla. Antioksidantteja on siis hyvä olla jokaisen ihonhoitorutiinissa, etenkin aamuisin.

Niasiiniamidi myös vahvistaa ihoa. Niasiiniamidi signaloi iholle, että sen tulisi tuottaa lisää keramideja ja ihon omia kosteustekijöitä, jotta iho pysyy kosteampana ja myös säilöö paremmin kosteutta sisäänsä. Tämä myös auttaa heleämmän ja tasaisemman ihon saavuttamisessa, herkästä tai herkistyneestä ihon vahvistamisesta puhumattakaan!

Niasiiniamidi signaloi ihoa tuottamaan myös muita aineita. Niasiiniamidi pystyy lisäämään kollageenintuotantoa ihossa, mikä voi auttaa häivyttämään juonteita ihossa. Kollageeni auttaa myös jälleen kimmoisan ja heleän ihon saavuttamisessa.

Smuuti Skin

Pitoisuudessa piilee pulma

Niasiiniamidin pitoisuus on yksi merkittävä tekijä, joka aiheuttaa hämmenystä ainesosan suhteen. Monissa markkinoilla olevissa tuotteissa on turhan suuri pitoisuus niasiiniamidia tarpeisiin nähden. 5% riittää saamaan kaikki niasiiniamidin hyödyt, mutta markkinoilla näkee tuotteita, joissa on jopa 20% niasiiniamidia.

Yli 5% pitoisuudet voivat myös alkaa aiheuttaa monelle ihoärsytystä ja vaurioittaa ihon suojamuuria. Vastaavasti taas 2% on oiva pitoisuus vahvistamaan ihon suojamuuria ja rauhoittamaan herkkää ihoa. Pitoisuudessa piilee myrkky ja siksi oikea pitoisuus on kaikki kaikessa. Smuuti Skinin tuotteissa käytetään niasiiniamidia 2% pitoisuudessa, jotta tuotteet sopisivat mahdollisimman monelle.

Smuutin tuotteista niasiiniamdia löytyy 2% Kiwi Clear -seerumista, Watermelon Dew -seerumista ja -voiteessa sekä kaikissa Peach Barrier -voiteesta.


Jaa artikkeli eteenpäin

usein kysyttyä

Tutustu tarkemmin tuotteisiimme

Smuuti Skin yhdistää korealaisen kosmetiikan laadun ja vitamiinipitoiset hedelmäuutteet herkullisiin tuotteisiin. Tutustu tarkemmin toimintaamme, arvoihimme ja tuotteidemme raaka-aineisiin Usein kysyttyä -sivulta.