Nuoren ihonhoito

Eri ikäinen iho tarvitsee erilaista ihonhoitoa. Moni haluaa kokeilla kaikkia trendaavia ihonhoitotuotteita, mutta todellisuudessa suuri osa niistä voi olla liian voimakkaita nuoren iholle. Silloin lopputuloksena voi olla ärtynyt iho sekä erilaisia iho-ongelmia etenkin, jos tuotteita käyttää väärin. Kerromme tässä, mitä ihonhoitoa nuori todella tarvitsee, ja mitkä aineet kannattaa jättää aikuisen ihon hoitoon.

Nuoren iho tarvitsee vain perushoidon

Alle 15-vuotias nuori ei tarvitse vahvoja retinoideja taikka C-vitamiinia. Iltaisin simppeli kasvojen puhdistus hellävaraisella tuotteella sekä hellävarainen kasvovoide riittää hyvin! Halutessaan voi lisätä muita kosteuttavia tuotteita, kuten kasvoveden tai hyaluronihapposeerumin, mikäli haluaa kokeilla erilaisia ihonhoitotuotteita.

Smuutin Skin Watermelon Sorbet Balm on mainio puhdistustuote myös nuoren iholle. Se ei kuivata kasvoja, eikä sisällä vahvoja aktiiviaineita. Watermelon Jelly Cream on hyvä kosteusvoide useimmille nuorille, mutta hyvä hajusteeton vaihtoehto on Peach Barrier Cream.

Aamurutiiniin ei välttämättä tarvitse muuta kuin aurinkosuojan suojaamaan auringon aiheuttamilta ihovaurioilta. Halutessaan kasvot voi puhdistaa aamuisin ja lisätä kasvovettä, kosteuttavaa seerumia tai voiteen aurinkosuojan alle. Emme suosittele nuorelle Kiwi Clear -sarjan tuotteita, sillä niiden sisältämät kuorivat hapot voivat olla liian voimakkaita nuoren iholle. Nuoren iho ei myöskään vielä tarvitse kuorivia happoja.

Ensimmäisiä epäpuhtauksia voi hoitaa hellävaraisesti

Teini-ikäisen ihonhoitoon voi lisätä tarpeen mukaan tuotteita hoitamaan ensimmäisiä epäpuhtauksia. Smuuti Skin Kiwi Clear Gel Cleanser on hellävaraisesti ihoa kuoriva puhdistusgeeli, joka ei kuitenkaan kuivata ihoa liikaa taikka kuori liian voimakkaasti. Siksi se sopiikin päivittäiseen käyttöön. Kiwi Clear Serum on tehokkaampi kuorintatuote, jota voi käyttää muutaman kerran viikossa auttamaan epäpuhtauksien tai tekstuurin kanssa. Muun rutiinin voi pitää samana.

Kuorivia happoja käyttäessä, aurinkosuojan käyttö on erityisen tärkeää. Kiwi Clear -seerumia ei myöskään kannata käyttää aamuisin lainkaan, jottei iho herkisty auringolle liikaa. Muuten aamun ihonhoidossa voi noudattaa samaa kaavaa myös teinin ihonhoidossa.

Vasta aikuisen iho kaipaa aktiiviaineita

Aikuisen ihonhoitoon voi ottaa halutessaan mukaan vahvat kuorivat hapot, C-vitamiinin sekä retinoidit. Smuutin tuotteet sopivat myös aikuisen iholle ja esimerkiksi Kiwi Clear -seerumilla voi saada päivittäisellä käytöllä tehokkaasti uusittua ihoa. Puhdistustuotteita tai kosteuttavia tuotteita ei tarvitse vaihtaa erityisesti aikuisen ihoa varten, joten Smuutin tuotteet toimivat myös hyvin pohjana aktiiviaineita sisältävälle rutiinille.

 

Mikäli kaipaat apua juuri sinulle sopivan ihonhoitorutiinin löytämisessä, voit aina kysyä meiltä apua Instagram- tai Tiktok-viestillä taikka yhteydenottolomakkeemme kautta. Tiimimme auttaa mielellään kaikissa ihonhoitoon liittyvissä kysymyksissä!


Jaa artikkeli eteenpäin

usein kysyttyä

Tutustu tarkemmin tuotteisiimme

Smuuti Skin yhdistää korealaisen kosmetiikan laadun ja vitamiinipitoiset hedelmäuutteet herkullisiin tuotteisiin. Tutustu tarkemmin toimintaamme, arvoihimme ja tuotteidemme raaka-aineisiin Usein kysyttyä -sivulta.