Kaikki ihon kuorinnasta

Iho kuoriutuu jatkuvasti itsestään puskemalla uusia tuoreita ihosoluja syvältä ihon kerroksista kohti pintaa. Tämä aiheuttaa sen, että vanhemmat kuolleet ihosolut kuoriutuvat pois. Aina näin ei kuitenkaan käy ja kuolleet ihosolut kertyvät ihon pinnalle tehden siitä karhean, samean ja jopa tukkien ihohuokosia.

Syitä siihen, että ihosolut eivät kuoriudu normaalisti on monia. Ikä, elintavat, stressi, hormonit sekä ympäristö vaikuttavat kaikki siihen miten nopeasti uudet ihosolut nousevat pintaa, miten hyvin kuolleet kuoriutuvat pois sekä miten helposti nämä tukkivat ihohuokosia.

Kuorimalla ihoasi ihonhoitotuotteilla voit siis saavuttaa sileämmän, heleämmän sekä puhtaamman ihon ja jopa häivyttää juonteita. Ihon manuaalinen kuoriminen voi tapahtua joko mekaanisesti rakeilla tai kemiallisesti hapoilla ja entsyymeillä. Itse suosimme kemiallista kuorintaa, sillä kemiallisella kuorinnalla voi saada parempia ja tasaisempia tuloksia nopeammin ja jopa hellävaraisemmin.

Lisäksi kemiallisesti kuorivilla aineilla on myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten antibakteerisuus ja ärtymyksen hillintä sekä ihon kiinteyttäminen, kosteuttaminen tai vahvistaminen.

Ihoa kannattaa kuoria ihotyypin mukaan. Öljyinen ja epäpuhtauksille altis iho voi hyötyä merkittävästi päivittäisestä kuorinnasta, mutta kuivemmalle ja herkemmälle iholle 1-3 viikossa voi olla paljon parempi. Kuuntele omaa ihoasi ja aloita ihon kuorinta hitaasti. Usein ihon kuorinnassa vähemmän on enemmän, sillä ihon liika kuoriminen voi pahentaa oireita.

Kuorivien happojen vaikutus

Ihoa on hyvä kuoria lähinnä iltaisin sillä kuorivat hapot voivat herkistää auringonvalolle, mikä voi johtaa ihon helpommin palamiseen. Kuorivia happoja ei myöskään kannata yhdistää muiden aktiiviaineiden, kuten retinolin ja C-vitamiinin kanssa.

Kuorivia happoja on kolmea erilaista: AHA-, BHA- ja PHA-happoja.

AHA-hapot ovat vesiliukoisia ja ne kuorivat siksi ihon pintakerroksia. Ne auttavat poistamaan kuolleita ihosoluja ihon pinnalta kirkastaen ja silottaen. Ne kuitenkin myös stimuloivat ihosoluja uusiutumaan nopeammin, mikä tekee ihosta täyteläisemmän.

BHA-hapot ovat rasvaliukoisia ja siksi ne pääsevät syvemmälle ihohuokosiin puhdistamaan ne talista, liasta ja kuolleista ihosoluista. Siksi ne auttavat parhaiten mustapäihin ja tukkeutuneisiin ihohuokosiin. Ne myös ovat antibakteerisia, mikä voi auttaa ärtyneitä finnejä.

PHA-hapot ovat myös vesiliukoisia, mutta ne vaikuttavat vain aivan ihon pintakerroksessa. Ne kuorivat ihoa hellävaraisesti ja samalla kosteuttavat tehokkasti, joten ne sopivat erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

Smuuti Skinin Kiwi Clear -tuotteet sisältävät kiiviuutteen myötä kuorivaa entsyymiä aktidiinia sekä kuorivia happoja. Kiwi Clear Gel Cleanser sisältää kiiviuutetta sekä BHA-happoa puhdistamaan ihohuokoset tehokkaasti kuivattamatta ihoa vahvoilla pesevillä aineilla. Kiwi Clear Serum taas sisältää kiiviuutteen lisäksi AHA-, BHA- ja PHA-happoja ihon kokonaisvaltaiseen kuorimiseen. Lisäksi se sisältää hedelmähappokompleksin, joka on AHA-happoja sisältävien kasviuutteiden yhdiste. Se tuo erittäin ihoystävällistä kuorintaa ja siksi se on seerumin pääasiallinen kuoriva ainesosa.


Jaa artikkeli eteenpäin

usein kysyttyä

Tutustu tarkemmin tuotteisiimme

Smuuti Skin yhdistää korealaisen kosmetiikan laadun ja vitamiinipitoiset hedelmäuutteet herkullisiin tuotteisiin. Tutustu tarkemmin toimintaamme, arvoihimme ja tuotteidemme raaka-aineisiin Usein kysyttyä -sivulta.