Kaikki ihon kosteutuksesta

Ihon kosteuttaminen on yksi tärkeimmistä ihonhoidon tehtävistä. Ihon oikeanlainen ja riittävä kosteuttaminen voi olla avain usean iho-ongelman hoitoon.

Kosteusköyhä iho voi aiheuttaa ihon karheutta, epätasaista sävyä, epäpuhtauksia, juonteita sekä jopa öljyisyyttä. Monia näistä halutaan usein hoitaa vahvoilla kuorivilla, puhdistavilla tai ihoa aktivoivilla aineilla, vaikka syy saattaakin olla ihon kuivuudessa, jota nämä keinot taas voivat pahentaa. Kannattaa siis aloittaa kokeilemalla, mitä ihon kunnollisella kosteuttamisella saa aikaan.

Ihon kosteuttaminen lähtee ihon kosteuden vaalimisesta. Ihoa ei kannata kuivattaa liikaa vahvoilla pesuaineilla tai saippuoilla. Hellävarainen, mutta tehokas puhdistus on tärkeä osa ihon kosteustasapainon ylläpidossa. Smuuti Skin Watermelon Sorbet Balm puhdistaakin iholta lian ja vedenpitävänkin meikin ilman vahvoja pinta-aktiivisia eli peseviä aineita. Se voi toimia kuivalla iholla ainoana puhdistusvaiheena, mutta muut ihotyypit voivat käyttää tätä ensimmäisenä osana kaksoispuhdistusta, jossa aluksi pestään iho öljypohjaisella puhdistusaineella ja sitten vesipohjaisella.

Ihoa voi kosteuttaa missä vain välissä ihonhoito tai meikkirutiinia. Ihoa voi kosteuttaa myös tarvittaessa pitkin päivää etenkin, jos meikki tahtoo kuivua iholle. Smuuti Skin Watermelon Dew Toner Mist on erinomainen tapa tuoda kosteutusta joka väliin. Kevyt suihke kosteuttaa tehokkaasti, mutta imeytyy heti, jolloin se sopii mainiosti myös meikkaukseen. Suihke on myös hyvä tapa valmistella ihonhoitorutiinin seuraavia vaiheita, jotka usein vaativat alleen jotain kevyen kosteaa.

Vesimelonin raikkautta kosteutukseen

Watermelon Dew sarjan tuotteista löydät vitamiinirikasta vesimeloniuutetta, joka tehostaa kosteuden imeytymistä ja pysymistä ihossa sekä hyaluronihappoa. Hyaluronihappo on yksi tehokkaimmista ainesosista ihon kosteuttamiseen ja sitä olisi hyvä löytyä esimerkiksi seerumista. Hyaluronihappo on humektantti, eli se vetää puoleensa kosteutta ilmasta sekä ihosta. Jos kuitenkin ihossa on jo runsaasti kosteutta esimerkiksi kasvosuihkeesta, sitoo se tämän kosteuden ihoon. Hyaluronihappoa löytyykin Smuutin Watermelon Dew -sarjan kaikista tuotteista.

Eniten hyaluronihappoa löytyy kuitenkin Smuuti Skin Watermelon Dew Serumista, joten se on tehokkain tuote ihon kosteuttamiseen. Korkea pitoisuus hyaluronihapon eri molekyylikokoja täyttää ihon joka kerroksen syvällä kosteudella tuoden myös pinnalle näkyvän hehkun. Seerumi sopii hyvin niin iltarutiiniin lataamaan ihoa yön ajaksi kuin meikkirutiinin alkuun pitämään meikin kosteana ja koossa. Seerumin niasiiniamidi auttaa myös heleyttämään ja vahvistamaan ihoa ja se toimii myös luontaisena kosteustekijänä kosteuttaen ihoa ilman vaadittua kosteutta.

 

Ihon kosteuttamisen viimeinen askel on itse kosteusvoide, joka sitoo kaiken kosteuden ihoon ja jättää iholle lopullisen hehkuvan ilmeen.

 

Ihon kosteuttamisen viimeinen askel on itse kosteusvoide, joka sitoo kaiken kosteuden ihoon ja jättää iholle lopullisen hehkuvan ilmeen. Ilman kosteusvoidetta kaikki kosteus alkaa pikkuhiljaa haihtua ihosta jättäen sen lopulta taas kuivaksi. Smuuti Skin Watermelon Jelly Cream tuo iholle jo itsessään runsaasti kosteutta, mutta sitoo myös alleen muiden tuotteiden kosteuden. Se sisältää myös niasiiniamidia ja tuoteuudistuksen myötä ei enää rullaa meikin alla. Erittäin kuiva iho voi kuitenkin kaivata yöksi hieman öljyisempää voidetta, sillä Jelly Creamissä itse öljyä on erittäin vähän. Kaikkiaan Jelly Cream on täydellinen kosteusvoide etenkin aamuksi.

Näiden ohjeiden avulla pintakuivuuden pitäisi olla historiaa ja ihosi hehkua kosteudesta. Lisäksi kuivuudesta johtuvien iho-ongelmien tulisi häivyttyä muutaman viikon aikana. Smuutin Watermelon Dew -sarja tarjoaa täydellisen pohjan yksinkertaiselle kosteuttavalle ihonhoitorutiinille.


Jaa artikkeli eteenpäin

usein kysyttyä

Tutustu tarkemmin tuotteisiimme

Smuuti Skin yhdistää korealaisen kosmetiikan laadun ja vitamiinipitoiset hedelmäuutteet herkullisiin tuotteisiin. Tutustu tarkemmin toimintaamme, arvoihimme ja tuotteidemme raaka-aineisiin Usein kysyttyä -sivulta.